1. Anasayfa
  2. Bilgi

CHP Hatay Belediye Başkan adayı Suzan Şahin mi olacak? Suzan Şahin kimdir?

Hatay’da CHP’nin yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş’ın yerine gelen tepkiler üzerine Suzan Şahin’in aday gösterileceği kulisleri gündeme geldi. Peki Suzan Şahin kimdir? Suzan Şahin nereli kaç yaşında ne iş yapıyor? Vatandaşlar CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suzan Şahin mi? şeklinde araştırma yapıyor. İşte tüm detaylar…

CHP Hatay Belediye Başkan adayı Suzan Şahin mi olacak? Suzan Şahin kimdir?
0

Lütfü Savaş’ın CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması tartışmaları da beraberinde getirdi. 6 Şubat deprem felaketinin yıldönümünde Hatay’daki yürüyüşte vatandaşların tepki gösterdiği Lütfü Savaş’ın adaylığı ile ilgili tartışmalar büyüdü.

Hem Hataylıların hem de CHP tabanının tepki gösterdiği Lütfü Savaş’ın adaylığının geri çekileceği kulislerde konuşulurken yerine eski milletvekili Suzan Şahin’in aday gösterileceği konuşuluyor. Peki Suzan Şahin kimdir? Suzan Şahin kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? Suzan Şahin CHP Hatay aday mı?

CHP’de Lütfü Savaş’ın adaylığının geri çekilip eski vekil Suzan Şahin’in aday gösterileceği konuşuluyor. Gerekçe olarak Suzan Şahin’in deprem dönemi Hatay’da çalışmaları, örgütle uyumu, Hatay’da sevilmesi gösteriliyor.

SUZAN ŞAHİN KİMDİR?

Hatay Belediye Başkan adayı olaraık gösterilmesi konuşulan CHP Eski Milletvekili Suzan Şahin kimdir?

uzan Şahin kimdir? Hatay CHP  Milletvekili  Suzan Şahin nereli? Suzan Şahin kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? Kadın Erken Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi olan Suzan Şahin biyografisi

 

Suzan Şahin, 1 Ocak 1968’de Hatay Dörtyol’da doğdu. Baba adı Ömer, anne adı Şükriye’dir. İlk orta ve lise eğitimini Payas Yakacık Lisesi’nde tamamladı. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Suzan Şahin, 1992 yılından bu yana İskenderun’da serbest avukatlık yapmaktadır.

 

2014-2016 yılları arası CHP Kadın Kolları MYK yedek üyesi, 2016-2018 yılları arası CHP Kadın Kolları MYK asil üyesi ve Akdeniz Bölgesi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Suzan Şahi, halen CHP İskenderun Kadın Kolları Halkla İlişkiler Temsilcisi olan Şahin, CHP Hatay Kurultay Delegesidir.

Suzan Şahin, iki dönem Türkiye Barolar Birliği Hatay Delegesi olmuştur. Ayrıca Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeliği görevlerinde bulunan Şahin, sığınma evleri, aile içi şiddetin önlenmesi, medeni kanun ve kadın hakları konuları ile sahipsiz çocuklar, engelliler ve şehit aileleri ile ilgili çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Orta seviyede İngilizce bilen Suzan Şahin 27.Dönem Hatay Milletvekili seçilmiş olup TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) CHP üyesidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir