1. Anasayfa
  2. Bilgi

VAR Support uygulaması nedir?

Türkiye Futbol Federasyonu, VAR’da Support uygulamasına geçti. Süper Lig'de 28. haftadan itibaren ve Süper Kupa ile Ziraat Türkiye Kupası finallerinde gelecek sezona hazırlık kapsamında VAR Support uygulamasına geçileceğini açıkladı. Peki VAR Support uygulaması nedir? VAR Support uygulaması nasıl çalışır? VAR Support uygulaması ne zaman başlıyor? VAR Support uygulaması hangi maçla başlayacak? Beşiktaş Galatasaray derbisinde Support uygulaması çalışacak mı? İşte detaylar…

VAR Support uygulaması nedir? Nasıl çalışır?
0

Trendyol Süper Lig, ve Ziraat Kupası maçlarında hakem kararları ve VAR ile ilgili tartışmalar gündemdeki yerini koruyor. Çok tartışılır hale gelen VAR sistemi ile ilgili TFF yeni bir karar aldı. TFF VAR’da Support uygulaması başlatma kararı aldı. Sporseverler bu açıklama sonrası VAR Support uygulaması nedir, nasıl çalışır? VAR Support uygulaması hangi maçta başlayacak? VAR support uygulamasında hakem olacak mı? Şeklinde araştırmalar yapıyor.

TFF’den konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

Trendyol Süper Lig’de 28. haftadan itibaren ve Turkcell Süper Kupa ile Ziraat Türkiye Kupası Finallerinde gelecek sezona hazırlık kapsamında VAR Support uygulamasına geçilecektir. Müsabaka esnasında UEFA Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi Finali’nde ve EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da uygulanan VAR hakeminin yanında, ikinci bir VAR hakemi VAR SUPPORT / VAR Destekleyicisi sistemi kullanılacaktır.

SUPPORT UYGULAMASI NEDİR?

VAR hakemlerinin gerisinde ikinci bir VAR hakeminin görev yapacağı sistemde nihai karar yine VAR hakemine ait olup, ‘VAR destekleyicisi’ sadece ekran takibi ile en iyi açıyı bulma ve kriterlerin teyidi konusunda VAR’a yardımcı olacaktır.

VAR SUPPORT HANGİ MAÇLARDA?

VAR Support Sistemi’nin Trendyol Süper Ligi’nin kalan maçlarında uygulanacağı müsabakalar:

BEŞİKTAŞ GALATASARAY DERBİSİNDE VAR’DA SUPPORT ÇALIŞACAK MI?

  1. Hafta: Beşiktaş-Galatasaray
  2. Hafta: Trabzonspor-Fenerbahçe
  3. Hafta: Fenerbahçe-Beşiktaş
  4. Hafta: Galatasaray-Fenerbahçe

 

Ayrıca VAR Support Sistemi’nin uygulanacağı diğer maçlar:

 

* Turkcell Süper Kupa maçı

* ⁠Ziraat Türkiye Kupası Final maçı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir