1. Anasayfa
  2. Ekonomi

AK Parti’nin seçim anketinden emekli çıktı! Seyyanen ve ikramiye...

SSK ve Bağkur emeklisine seyyanen zam ve bayram ikramiyesinde seçim öncesi son dakika gelişmesi! AK Parti’nin seçim anketlerinden emeklilerle ilgili çarpıcı bir sonuç çıktı. Yapılan anketlerde emekli seçmende desteğin azaldığı görüldü. Bu durumun emekliler için seçim arifesinde yeni müjdeler gelebileceği umudu doğurdu. AK Parti'nin emeklileri geri kazanmak için yeni formülleri masaya yatıracağı ifade edildi...

AK Parti’nin seçim anketinden emekli çıktı! Seyyanen ve ikramiye…
0

Emeklilerin yapılan zam ve en düşük emekli maaşının 10 bin lira olması üstüne 5 bin lira olarak dillendirilen ikramiyelerin 3 bin lira olarak açıklanması geçim sıkıntısı yaşamasına neden oldu. Seçim öncesi en çok konuşulan SSK ve Bağ Kur emeklilerinin maaşlarının enflasyon karşısında yetersiz kalması oldu.

Gazetepencere yazarı Nuray Babacan’ın haberine göre yerel seçimlerden avantajlı çıkma planı yapan AK Parti, oy kaybının yaşandığı kitlelerle ilgili bir araştırma yaptı. Nuray Babacan o araştırmanın emeklilerle ilgili olan detaylarını kaleme aldı.

İşte Nuray Babacan’ın yazısı:

Yapılan son araştırmalar gösterdi ki, AKP’nin en güvendiği yaşlı ve emekli tabanda ciddi çözülme var. Ekonomik krizden en çok etkilenen kitlenin, partiden uzaklaştığı ortaya çıktı.

Parti yönetimi, tabanlarının halen kendileriyle hareket edip etmediğini araştırırken, ilginç sonuçlara ulaştılar. AKP’nin seçmen tabanında, 65 yaş üstü önemli bir yer tutuyor. Ancak, son dönemdeki ekonomik kriz ve bir türlü dizginlenemeyen enflasyonun sonuçları seçmen tabanının uzaklaşmasına neden oldu. AKP’den uzaklaşan bu grupta, yüzde 30 oranında erime olduğu ortaya çıktı. Gençlerin oyları konusunda sıkıntı yaşayan parti, orta yaş seçmenine kıyasla emekli ve yaşlı seçmeninde çözülme saptadı.

EMEKLİLERİN GÖZÜ HÜKÜMETTE

Emeklilerin ekonomik durumu, son yıllarda katlanarak artan hayat pahalılığı, emekli maaş artışında son dönemde yaşanan sorunlar ve son olarak Çalışma Bakanı tarafından 5 bin lira planlandığı açıklanmış olmasına rağmen 3 bin lirayla sınırlı kalan bayram ikramiyesinin bu olumsuz sonucun nedeni olduğu konuşuluyor.

thumbnail
Önerilen Yazı
Emekliyi bayram ettirecek seyyanen zam rakamı belli oldu!

EMEKLİYE İKRAMİYE VE SEYYANEN ZAM NE OLACAK?

Bakanlar Kurulu toplantısında, 5 bin liralık ikramiyenin maliyetinin açıklanan para politikasını zorlayacağına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan sunumun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı etkilediği ve frene basıldığı aktarılıyor. Ama bu konuda hala beklenti var, onu da belirtelim. Şimşek’in enflasyonun kontrol altına alınmasına ilişkin tarihi sürekli ileri attığı ve seçim vaatlerinin yarattığı sonuçlardan memnun olmadığı söyleniyor.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir