1. Anasayfa
  2. Sağlık

İbn-i Sina’nın doğal tarifi ağız kokusundan eser bırakmıyor

Ağız kokusunu yok eden İbn-i Sina’nın müthiş tarifi ortaya çıktı. İlaç firmaları bu iksirin peşine düştü. İbn-i Sina gramı gramına ağız kokusuna kesim çözümün tarifini yazmış. İşte tertemiz kokan bir nefesin doğal iksiri…

İbn-i Sina’nın doğal tarifi ağız kokusundan eser bırakmıyor
0

Ağız kokusu birçok kişinin yaşadığı sağlık sorunlarından biridir. Ağız kokusunun çeşitli sebebi bulunabilir.

Yetersiz diş bakımı, mide sorunları, ağız kurluğu, sigara ve alkol gibi nedenlerden dolayı ağzımızda kötü koku oluşabilir.

Beslenme yoluyla alınan gıdalara bağlı doğrudan veya gıdaların sindirilmesi ve metabolize edilmesiyle ortaya çıkan maddelere bağlı dolaylı olarak ağız kokusu görülebilir. Özellikle sarımsak, soğan, lahana, çeşitli baharatlar, çemen gibi gıdaların tüketilmesi sonrası ağız kokusu görülebilir.

Ağız içi dokuların temizliği ve bakımının düzenli, uygun şekilde yapılmaması halinde çeşitli diş ve ağız problemleri ortaya çıkarak kötü ağız kokusu yapabilir. Özellikle diş fırçalama yapılmamasına bağlı diş üstünde oluşan plaklar, tartar, diş çürüğü gelişmesi, diş ipi kullanılmamasına bağlı gıda artıklarının diş aralarında ve ağız içinde birikmesi, dil ve ağız içi yumuşak doku yüzeylerinde bakterilerin çoğalması, ağız içi kullanılan protez ve benzeri aletlerin uygun şekilde temizlenmemesi gibi sebeplerle ciddi ağız kokusu problemi gelişebilir.

Uzun süreli açlık sonrasında vücudun yağ dokularını kullanırken keton cisimleri adı verilen maddelerin üretimi arttığından buna bağlı kötü ağız kokusu ortaya çıkabilir.

Vücudumuzdaki neredeyse tüm sorunlarla ilgili bitki ve gıdalarla çözümler sunan büyük hekim, ağız kokusuna da bir çözüm sundu elbette.

İBN-İ SİNA’NIN AĞIZ KOKUSUNU GİDEREN TARİFİ

3,5 gram havlıcan, 105 gram kabuğu soyulmuş limon, 3,5 gram kuru zencefil, 3,5 gram karanfil, 3,5 gram hindistan cevizi, 3,5 gram sivri biber, 700 gram misk, 3,5 gram kakule, 3,5 gram tarçına bal ekleyin ve tüm malzemeleri karıştırın. Macun haline gelen karışımı bir tatlı kaşığı tüketerek ağız kokusundan kurtulabilir, sindirim sisteminizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir