1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Google’ın yeni yapay zeka ürünü Gemini Pro kullanımda! Gemini Türkçe versiyonu kullanma…

Yapay zekada devrim niteliğinde gelişme yaşandı. Google'ın ürünü Gemini AI, Türkçe dahil olmak üzere 40’ın üzerinde dil seçeneği ile kullanıma sunuldu. Peki Yapay Zeka Gemini nasıl çalışıyor? Gemini Türçe uygulaması var mı? Gemini Apple, android, tablet, telefon hangi cihazlarda çalışıyor? Gemini yapay zekada neler var?

Google’ın yeni yapay zeka ürünü Gemini Pro kullanımda! Gemini Türkçe versiyonu kullanma…
0

Teknolojide her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Google, en ileri sürüm genel yapay zeka modeli olan Gemini Pro’yu tanıttı. Ultra, Pro ve Nano olmak üzere 3 farklı formatta optimize edilen bu yapay zeka uygulaması, veri merkezlerinden mobil cihazlara kadar geniş bir yelpazede çalışabilecek şekilde tasarlandı. Google, ChatGPT ve Copilot’un gerisinde kalmamak için pazara hızlı bir giriş yapmayı hedefliyor ve Gemini ve Bard’a getirdiği güncellemelerle dikkatleri üzerine çekmeyi amaçlıyor.

GEMINI YAPAY ZEKA TÜRKÇE VAR MI?

Gemini 40’ın üzerinde dilde ve 230’dan fazla bölgede yeni özelliklerini sunmaya karar verdi. Bu doğrultuda, Gemini Pro artık Bard’da Türkçe olarak da kullanılabilecek. Gemini Pro, anlama, özetleme, akıl yürütme, kodlama ve planlama gibi alanlarda etkili olan ve hatalı yanıtları azaltmak için önemli bir özelliğe sahiptir. Yeni güncelleme ile birlikte, Bard’ın İngilizce olarak kullanılan “yanıtı tekrar kontrol et” fonksiyonu artık Türkçe dahil olmak üzere 40’tan fazla dilde kullanılabilecek.

GEMİNİ NASIL KULLANILIR?

Peki yeni yapay zeka uygulaması Gemini Pro nasıl kullanılır? Kullanıcılar, Bard üzerindeki “G” simgesine tıkladıklarında, Bard’ın cevabını değerlendirmek için web üzerinde içerik arayabileceği gibi Google Aramalar aracılığıyla destekleyici veya çelişen bilgilere ulaşabilecekler.

GEMİNİ YENİ GÜNCELEME

Gemini’nin katkısıyla, Bard farklı türdeki bilgileri anlamlandırmak için yeni yetenekler kazanıyor; bu, metin, resim, ses, video ve kodlama dillerini içerir. Bard, yapay zeka desteğiyle metin, ses ve görsel dosyaları işleyebilir ve birleştirebilir hale getiriliyor. Kullanıcılar, yeni güncellemeyle birlikte Bard’a bir açıklama yazarak buna uygun görseller elde edebilecekler. Ancak, bu özellik şu anda yalnızca İngilizce olarak mevcut.

Bu güncellemelerle Bard’ı daha erişilebilir, yetenekli ve çok yönlü hale getirerek karmaşık yaratıcı projelerden günlük görevlere kadar pek çok işlevi desteklemeyi hedefliyor. Ayrıca, telif hakkı ve mahremiyet ihlali konularında da iyileştirmeler yapıyor.

Google, Gemini’nin güvenlik ve gizlilik korumalarını geliştirmek için yeni tekniklere yatırım yapmayı sürdüreceğini belirtiyor. Bu yenilikler ve özellikler, Bard ve Gemini’nin hızlı bir şekilde benimsenmesine yardımcı olacak mı, yoksa ChatGPT, Copilot ve diğerleri hala bir adım önde mi kalacaklar, zamanla anlaşılacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir