1. Anasayfa
  2. Sağlık

Kabuğuyla çöpe atıyoruz! Oysa sigaranın zehrini alıyor, akciğerimizi tertemiz yapıyor!

Ceviz dünyada eşi benzeri olmayan yemişlerden biri olarak bilinir. Faydaları saymakla bitmeyen cevizin asıl faydasının içindeki zarda (ceviz perdesi) olduğunu biliyor muydunuz? Cevizin zarının suyunu içenlerin akciğerleri adeta yenileniyor. Sigaranın katranını temizliyor, öksürük, bronşit, astım, balgam bırakmıyor…

Kabuğuyla çöpe atıyoruz! Oysa sigaranın zehrini alıyor, akciğerimizi tertemiz yapıyor!
0

Şekli ile hem beyine hem de akciğere benzetilen cevizin insan sağlığına yararları yüz yıllardan beri bilinir. Cevizin içindeki vitaminler, omega 3 yağ asitleri ve antioksidanlar vücudumuza inanılmaz faydalar sağlar. Ceviz, beyin sağlığını korur, hafızayı güçlendirir. Kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Bağırsak sağlığını destekler. Düzenli ceviz tüketenlerde kanser riski daha azdır.

Cevizin saymakla bitmeyen faydaları arasında cinsel sağlığa da etkisi bilinmektedir. Ceviz sperm kalitesini artırabilir. Yüksek vitamin ve mineral desteği sağlar. Depresyona karşı da etkilidir.

CEVİZ ZARI SUYU AKCİĞERİ TEMİZLİYOR

Cevizin sağlığa faydalarının yanı sıra içindeki ceviz perdesi diye bilinen zarın da akciğerlere karşı çok büyük yararları bulunuyor. Cevizin zarının suyunun içilmesi ile akciğerler tertemiz oluyor. Astım, bronşit, sigara, öksürük balgamdan eser kalmıyor. Uzmanlar ceviz zarının akciğerlere benzerliği ve bu organa faydaları karşında şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

CEVİZ ZARI SUYU TARİFİ

-Cevizin kabuklarını dikkatlice kırdıktan sonra ceviz içinde iki paçayı bir birinden ayıran zarı zarar vermeden çıkarın.

-4-5 adet cevizden elde ettiğiniz zarları bir su bardağına koyun. Ve içini suyla doldurun.

-Ceviz suyunuzu geceden hazırlayarak üzerini bir tabak ile kapatın. Sabah kalktığınızda aç karnına için.

-Ceviz zarı suyunu her gün iki ay boyunca içip bir ay ara verip tekrar aynı periyodu uygulayabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir