1. Anasayfa
  2. Yaşam

Down Sendromlu Milli Basketcilererimiz Dünya ikincisi oldu

Down Sendromu Olimpiyatları olarak adlandırılan Trisome Games 2024’de Türkiye adına yarışan sporcularımızdan üst üste başarı hikayeleri geliyor. Bugüne dek Türkiye’yi temsil eden sporcularımızın 57 madalya kazandığı Antalya’daki yarışlarda bu kez Türkiye Down Sendromu Basketbol Milli Takımı, dünya ikincisi oldu.

Down Sendromlu Milli basketcilerimiz Dünya ikincisi oldu
0

 

Down Sendromu Olimpiyatları olarak adlandırılan Trisome Games 2024’de Türkiye adına yarışan sporcularımızdan üst üste başarı hikayeleri geliyor. Bugüne dek Türkiye’yi temsil eden sporcularımızın 57 madalya kazandığı Antalya’daki yarışlarda bu kez Türkiye Down Sendromu Basketbol Milli Takımı, dünya ikincisi oldu.

Dünya ikincisi oldular

2018 yılında İtalya, bu yıl ikinci Antalya’da düzenlenen Dünya Down Sendromu Olimpiyatları (Trisome Games 2024) hız kesmeden devam ediyor. Sporcularımız art arda aldıkları derecelerle dünya rekorlarına imza atarken, bu kez güzel haber Down Sendromu Milli Basketbol Takımı’ndan geldi. Ay yıldızlı sporcularımız çıktıkları ilk maçlarında Macaristan’ı 28-23, Finlandiya’yı 32-11, yarı finalde ise yine Macaristan’ı 25-14 yenerek finale yükselmişti. İtalya ile gerçekleştirilen maçta ise 18-17 skorla yenilerek dünya ikincisi oldu.

Futsal finalde yarışacak

Türkiye Down Sendromu Futsal Milli Takımı ise bugün oynana maçın ardından finale kaldı.  İlk karşılaşmalarında İtalya’yı 10-1 yenerken ikinci karşılaşması Brezilya karşısında ise 5-2 mağlup oldu. Bugün oynana yarı final karşılaşmasında ise Meksika’yı 5-2 yenerek finale yükseldiler.

Judoda dünya şampiyonluğu

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu (TOSFED)’ndan yapılan açıklamaya göre Antalya Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakalarda Down sendromlu Judo Milli Takımı, Hırvatistan’ı 5-1, Portekiz’i 4-2, İtalya’yı 5-2 skorlarla eleyip final turuna yükseldi. Final yarışında ise takım olarak Portekiz’i 5-1 yenerek dünya şampiyonu oldu. Bireysel müsabakalarda ise Ahmet Talha Erdem, Musa Alan, Ahmet Ünal, Doğukan Coşar, Firuze Ferda Şevval Devrim, Zeynep Sude Bilginer, Sercan Kara, Sibel Yıldırım, Gülseren Bükrek, Bengi Aleyna Yıldız, Meryem Koca, İbrahim Budak ve Mehmet Can Topal 6 altın, 8 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 17 madalya kazandı.

Atletizmde 21 madalya

Trisome Games 2024 kapsamından ülkemizi temsil eden sporcularımız toplam 21 madalya kazandı. 4 altın, 4 gümüş ve 4 bronz madalya kazanan sporcularımızdan 17 yaşındaki Emirhan Akçakoca, dünya rekoru kırarken, Muhammet Uysal 1500 metre yürüyüş, Ali Topaloğlu ise disk atma, yine Erkek Bayrak Takımı dünya rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldular.

Cimnastikte 20 madalya

Trisome Games 2024 kapsamında ülkemizi cimnastikte temsil eden sporcularımız ise 9’u altın 20 madalyanın sahibi oldu. Artistik cimnastikte Alper Öztürk 4 altın, Sümeyye Uruk 4 gümüş, 1 bronz, ritmik cimnastikte Selin Naz Özcan, 2 altın 3 gümüş, Selin Durgut ise 3 bronz madalya elde etti.

Sporcularımızdan dünya rekorları

Yüzmede sporcularımızdan 16 yaşındaki Ada Zehra Anlatıcı, 50 metre kurbağalamada 46,95’lik, 200 metre serbest kategorisinde de 02.58.65’lik derecesiyle iki dünya rekoru kırarak, 2 altın 1 gümüş madalya kazandı.

33 ülke katılıyor

Türkiye’nin yanı sıra ABD, Arnavutluk, Arjantin, Avusturalya, Azerbaycan, Brezilya, Bulgaristan, Hırvatistan, Çekya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hong Kong, İngiltere, İrlanda, İspanya, İtalya, Japonya, Kolombiya, Litvanya, Macaristan, Makao, Meksika, Mısır, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Slovenya ve Venezuela’dan 488 sporcunun katıldığı Trisome Games 2024 yarışları, 26 Mart salı günü sona erecek.

 

 

 

.

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir