1. Anasayfa
  2. Yaşam

Down Sendromlu futbolcularımızdan gümüş madalya

Antalya’da düzenlenen Trisome Games 2024’de Türkiye adına yarışan Türkiye Down Sendromu Futsal Milli Takımı, final karşılamasında rakibi Brezilya’ya yenilerek dünya ikincisi oldu.

Down Sendromlu milli futbolcularımızdan gümüş madalya
0

Down Sendromu Olimpiyatları olarak adlandırılan Trisome Games 2024’de Down Sendromlu gençlerimiz bir başarıya daha imza attı. Antalya’da gerçekleştirilen yarışların yedinci gününde bu kez Türkiye Down Sendromu Futsal Milli Takımı, final karşılamasında rakibi Brezilya’ya 7-4 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldular.

Türk sporcular 8 dalda başarılara imza attı

Tüm dünyada 33 ülkeden 786 Down Sendromlu sporcunun Antalya’da buluştuğu Trisome Games 2024’de Türk sporculardan art arda başarı hikayeleri gelmeye devam ediyor. Türkiye’den yarışlara katılan 86 Down sendromlu sporcumuz atletizm, basketbol, cimnastik, judo, masa tenisi, yüzme ve tenisin ardından bu kez futsalda bir başarıya imza attı.

İlk yarıyı önde tamamladılar

Türkiye Down Sendromu Futsal Milli Takımı Trisome Games 2024’de ilk karşılaşmalarında İtalya’yı 10-1 yendi. İkinci karşılaşması Brezilya karşısında ise 5-2 mağlup oldu. Son karşılaşmada ise Meksika’yı 5-2 yenerek finale yükselen millilerimiz bugün Brezilya karşısında ter döktü. Down Sendromlu sporcularımız ilk yarıyı 4-3 galip olarak tamamladı. İkinci yarıda ise Brezilya takımı öne geçerek maçı 7-4 önde tamamladı. Ay yıldızlı millilerimiz dünya ikincisi olarak tamamladıkları yarışta gümüş madalyanın sahibi oldular.

Yarışlar yarın sona erecek

Türkiye Down Sendromu Basketbol Milli Takımımız ise dünkü final karşılaşmasında İtalya’ya 18-17 yenilerek dünya ikincisi olarak kürsüde yerini almıştı. Trisome Games 2024 yarışları yarın sona erecek.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir