1. Anasayfa
  2. Yaşam

İstanbul’a Mart ayında kar sürprizi! 1987’deki efsaneyi yeniden mi yaşayacağız?  

İstanbul’da bu kış kar yağışı neredeyse hiç yaşanmadı. Ancak meteorolojik veriler tüm hesapları alt üst etti. Rusya üzerinden dev bir soğuk hava kitlesi yola çıktı. İstanbul’da 7-10 Mart arasında kar yağışı beklendiği açıklaması geldi. Bu uyarı 1987 efsane kar yağışını akıllara getirdi. 4 Mart 1987’de hava günlük güneşlikken bir anda İstanbul’a tarihin en yoğun karı yağmıştı!

İstanbul’a Mart ayında kar sürprizi! 1987’deki efsaneyi yeniden mi yaşayacağız?  
0

Kış mevsiminde İstanbul’a beklenen kar yağmadı. Artık kar yağışı herkesin gündeminden çıkmışken çok sürpriz bir haber geldi.  Meteoroloji uzmanı Ali Bakır 7 Mart tarihinde kar yağışının şehri etkisi altına alabileceğini duyurdu.

Uzmanlar ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar beklenmediğini ifade ediyordu. Ancak gelen son bilgilere göre, 3 gün sonra yani 7 Mart tarihinde kar yağışının İstanbul’u etkisi altına alabileceği duyuruldu. Bu sürpriz gelişme kar severleri heyecanlandırdı.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrederken meteorologlardan da peş peşe açıklamalara geldi. Uzmanlar, vatandaşların aklındaki “Kış bitmeden İstanbul’da kar bekleniyor mu? Mart ayında İstanbul’a kar yağacak mı?” sorularını cevapladı.

İSTANBUL’A 7 MART’TA KAR GELİYOR

Meteoroloji uzmanı Ali Bakır, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul için kar yağışı alarmı verdi. Meteoroloji uzmanının açıklamasına göre; Avrupa yakası ve Batı Karadeniz’de 7 Mart akşamı kar yağışı olacak.

Meteoroloji uzmanı Ali Bakır açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“850 hpa -10° izotermi İstanbul sınırlarına getirmiş. bu haliyle İstanbul’da özellikle Avrupa yakasında ve Batı Karadeniz’de 7 Mart akşamı kar yağar.”

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir