1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Emekliye 11.000 TL seyyanen zam! TBMM’de açıkladı…

Emeklileri heyecanlandıran gelişme TBMM’de yaşandı. Seçime günler kala emeklilerle ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Son açıklama ise emeklilere çifte bayram yaptırır: Mayıs ayında yapılmayan zam da hesaba katılarak 11.000 Lira seyyanen zam…”

Emekliye 11.000 TL seyyanen zam! TBMM’de açıkladı…
0

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 49.25 zam Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından hesaplara yansıdı. Emekli aylağı alanlar zamlı maaşlarını almaya başladı. Ancak en düşük emekli maaşı 10.000 Lira olması ve kök maaş hesapları emeklilerin yüzünü güldürmedi. Emekliler maaşlarının düşük kaldığını ve geçinemediklerinden yakınmaya başladı.

EMEKLİYE EK ZAM YAPILACAK MI?

Emekliler şu sıralar “Seçim öncesi emekliye ek zam yapılacak mı?” “Emekliye seyyanen zam yapılır mı?”, “Emeklilere seyyanen zam ne zaman?” gibi konuları araştırıyor. Emeklilerin maaşı hem siyasetin hem de seçimin ilk gündemi olmaya devam ediyor.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM YAPILACAK MI?

Emekliler bayram ikramiyesinin 3,000 liraya çıkarılması sonrası seyyanen zam arayışına girdi. Seyyanen zam konusunda 31 Mart Yerel seçimler öncesi hükümetin bir sürpriz yapmasını bekleyen emekliler “Seyyanen zam yapılacak mı?” sorusunun yanıtını arıyor.

TBMM’DE GÜNDEM EMEKLİLER

TBMM’de de tüm partilerin gündeminde emekli aylıkları var. Seçim öncesi geçinmekte zorluk yaşadıklarını, maaşlarının düşük kaldığını belirten emeklilere sürpriz bir zam konusu konuşuluyor.

TBMM’DE KÜRSÜDEN AÇIKLADI SEYYANEN 11 BİN LİRA ZAM

Emekliye ek zam ve seyyanen zam konusu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de sürekli gündeminde. Meral Akşener TBMM’de partisinin grup toplantısında kürsüden yine hükümete çağrı yaparak emeklilere seyyanen zam yapılması gerektiğini açıkladı. Meral Akşener şunları söyledi: Mayıs ayında söz verdiğiniz ama sözünüzden dönüp yapmadığınız zammı da hesaba katarak Ocak ayı için tüm emekli maaşlarına seyyanen 11.000 TL zam yapın” dedi.

thumbnail
Önerilen Yazı
AK Parti’nin seçim anketinden emekli çıktı! Seyyanen ve ikramiye…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir